Blue Eco vijver- en zwembadpompen

Blue Eco pompen zijn sinds 2010 niet meer weg te denken uit de huidige vijverwereld. Daarnaast hebben zij hebben met hun duurzaamheid en laag stroomverbruik ook de aandacht getrokken van zwembad installateurs. Blue Eco verovert een stabiele positie in de vijver, zwembad en zwemvijver markt. Vanaf nu met gratis timers en droogloop beveiliging!

 • Energiezuinige pomp

  Blue Eco staat bekend om haar populaire serie regelbare en energiezuinige vijverpompen. De pompen hebben een volledig instelbare flow en verbruiken tot 50% minder energie, wat niet alleen geld bespaart, maar ook goed is voor het milieu.

 • Ongeëvenaarde Flow

  De 900 en 2200 watt Blue Eco zijn ook verkrijgbaar met 4Flow pompkop. De speciale pompkop zorgt voor een ongeëvenaarde flow. De opvoerhoogte is lager dan bij de gewone Blue Eco pompkop, maar daar staat een enorme watercapaciteit tegenover. De pompkop is uitgevoerd in duplex en daardoor 100% chloor- en zeewaterbestendig.

 • Intelligente controllers

  De diverse Blue Eco modellen hebben allemaal hun eigen aangepaste controller. Op de display kunnen de bedrijfsuren, het stroomverbruik, vermogen en toerental worden afgelezen. De display voorziet daarnaast in een groot aantal andere meldingen, bijvoorbeeld met betrekking tot storingen. De 500/900/1500/2200 watt controllers bieden extra mogelijkheden. Zo hebben deze vier optionele timerprogramma’s die vijf keer per dag de pomp universeel kunnen aanpassen, zowel in capaciteit als in tijdsduur. Daarnaast hebben deze controllers een cruisecontrole mogelijkheid en een volautomatische bescherming met een alarm tegen drooglopen. Alle pompen hebben 0-10 volt input waardoor de pomp op afstand kan worden geregeld.

 • Certificering

  De Blue Eco heeft als enige in haar klasse naast de standaard Europese CE certificering, ook het Duitse ‘TÜV Prüfungs- und Testzertifikat’. Dit geeft een extra waarborg voor de kwaliteit en veiligheid. Daarnaast wordt elke controller door de universiteit van Shenzen uitvoerig getest, waarna de pomp wordt uitgeleverd met een testcertificaat.

Registreer uw Blue Eco pomp gemakkelijk online

Blue Eco modellen

De Marine versie is speciaal ontworpen voor (zoutwater) aquaria, maar ook alle andere Blue Eco pompen zijn zoutwater bestendig!

240/320 watt

500/2200 watt

900/2200 with 4FLOW

240/320 watt

De 240/320 bestaan uit een zelfde pomp met een voor dit model aangepaste controller. Een 240 watt model is een 320 watt pomp met een 240 watt controller. Deze controller is vergelijkbaar met de 320 watt controller maar heeft een kleinere True Sine Wave powermodule.

Aansluitingen 240/320: 2½” bu.dr. ingang, 50/63mm uitgang.

Vanaf 2016 zijn ook deze modellen gratis te voorzien van de timer functies, cruise control en droogloopbeveiliging!

500/900/1500/2200 watt

Deze modellen zijn geschikt voor het zwaardere werk. Ook hier biedt de controller vele extra mogelijkheden zoals 5 universele timer programma’s die de pomp universeel kunnen aanpassen, zowel in capaciteit als in tijdsduur. Een cruisecontrole mogelijkheid en een volautomatische bescherming met alarm tegen drooglopen. Zelfs een tweede bedieningspaneel kan via de extra ingang op afstand geïnstalleerd worden. Evenals bij de 240/320 watt pomp, kunnen hier bedrijfsuren, stroom, vermogen en toerental worden afgelezen. Verder voorziet de display in een groot aantal meldingen betreffende storingen enzovoort. Een Blue Eco pomp kan zich in een jaar terug verdienen.

Tot 50% minder energieverbruik, dus goed voor het milieu en CO2 reductie.

Aansluitmaten: 500/900/1500/2200: ingang 2½” buitendraad, uitgang: 2” buitendraad. Blue Eco 900/2200 met 4FLOW pompkop: 3” buitendraad (ingang en uitgang).

RickHome