Technische specificaties, handleiding download en flow grafieken

Geeft uw Blue Eco een bepaalde code weer? Op deze pagina staan alle mogelijke oorzaken en oplossingen.

 • Stator

  De 27 polige stator draagt er zorg voor dat de rotor niet alleen gelijkmatig wordt aangedreven, maar dankzij True Sine Wave techniek, met een ongeëvenaard hoog aanloop moment.

 • Powermodule

  True Sine wave technology voor de allerhoogste graad van betrouwbaarheid. In tegenstelling tot borstelloze gelijkstroommotoren met square wave techniek worden BLUE ECO pompen uitgerust met True Sine Wave golf techniek voor de allerhoogste graad van: Efficiency (90%), geruisloze loop, hoog aanloopkoppel, groot toerenbereik, C02 reductie.

 • Lekvrij

  Door de opbouw van de pomp zal een BLUE ECO pomp nooit kunnen gaan lekken. De rotor draait in het water welke ook de lagers smeert. Met een uniek spoelsysteem, voor beide modellen verschillend, wordt het water binnenin tijdens het draaien continu ververst.

 • Controller

  De controller is ontworpen door en geproduceerd onder supervisie van de universiteit in Shenzen. Deze vooraanstaande universiteit, werkt nauw samen met o.a. de grootste Europese bedrijven en universiteiten op dit gebied.

 • Testprocedures

  Elke controller wordt door de universiteit voorzien van software en stuk voor stuk gecontroleerd en gecertificeerd. Ook ondergaat elke pomp een uitvoerige individuele testprocedure en wordt uitgeleverd met een testcertificaat.

 • Certificering

  De Blue Eco heeft in haar klasse, als enige, naast de standaard Europese CE certificering, ook het Duitse “TüV Prüfungs en Test certificaat” Dit geeft een extra waarborg voor kwaliteit en veiligheid.

 • Rotor

  De rotor, het hart van de aandrijving waaraan de allerhoogste eisen gesteld dienen te worden. Met de wolfram of titanium as als hart in het systeem, is hier omheen de 8 polige rotor gebouwd. Deze statisch en dynamisch gebalanceerde rotor bestaat uit 16 hoogwaardige super magneten van neodinium. Deze rotor wordt aan de buitenzijde beschermd door een laag composiet carbon versterkt met aramide vezel.

  De beide uiteinden zijn voorzien van een dubbele as afdichting met vlakke gepolijste glijlagers welke gevat zijn in een trilling vrije siliconen bedding. Dit maakt deze rotor niet alleen volledig geschikt voor zeewater maar ook voor het voorkomen van doorgeven van trillingen aan laaggewervelde dieren en koi die hier zeer gevoelig voor zijn.

 • Pompbehuizing

  De pompbehuizing is gemaakt van een blend van ABS en PC kunststof en verenigt hiermee de positieve eigenschappen van beide kunststofsoorten. Hier huist de volledig in epoxy ingegoten stator eveneens beschermd door de met aramide vezel versterkte carbon bekleding.

 • Lagers

  Het lagersysteem is voor elke pomp het belangrijkste voor de betrouwbaarheid en levensduur. Blue Eco pompen zijn uitgerust met het diamantharde lagersysteem van gedoteerd siliciumcarbide, wel of niet in combinatie met het supersterke en slijtvaste wolfram. De keuze van deze zeer hoogwaardige materialen, die je niet in andere pompen aantreft, waarborgen een jarenlang zorgeloos gebruik.

 • Waterdicht

  De pomp heeft een waterdichtheidsklasse van IP68 (drukwaterdicht tot maar liefst 12 meter).

 • Kabel

  De kabel met een extra elektrische afscherming zorgt voor extra veiligheid bij beschadiging. De buitenmantel, gemaakt van TPE, is zelfs volledig bestand tegen het zo agressieve zeewater. Deze kabel, draagt er aan bij dat de gehele pomp ook continu onder (zee) water gebruikt kan worden.

Download Blue Eco handleiding

Download de Blue Eco handleiding (pdf, 6mb). De handleiding is beschikbaar in het Engels, Nederlands, Duits en Frans.

Blue Eco Curves

Blue Eco pompen beschikken naast de gebruikelijke CE-certificering over het Duitse “TÜV” certificaat. Daarnaast worden zowel de Blue Eco pompen als de controllers jaarlijks meerdere malen uitgebreid getest. Hierin wordt onder andere de flow ten opzichte van energieverbruik in combinatie met de opvoerhoogte getest. De verschillende flowcurves hieronder laten de performances uit de tests van de verschillende Blue Eco pompen zien.

De scheidslijn bij 240 watt geeft aan waar de capaciteit van de 240 watt ophoudt, boven deze lijn geldt alleen voor de 320 watt versie.


De scheidslijn bij 500 watt geeft aan waar de capaciteit van de 500 watt ophoudt, boven deze lijn geldt alleen voor de 900 watt versie.


De scheidslijn bij 1500 watt geeft aan waar de capaciteit van de 1500 watt ophoudt, boven deze lijn geldt alleen voor de 2200 watt versie.

RickTechnische Specificaties