Toepassingen Blue Eco regelbare pompen

“Blue Eco pompen: Optimale performance in combinatie met laag stroomverbruik”

Vijver

Blue Eco pompen zijn sinds 2010 niet meer weg te denken uit de huidige vijverwereld. Zij hebben met hun duurzaamheid en laag stroomverbruik een vaste plaats veroverd in menig vijver. De gewenste waterflow kan tijdens het hele vijverseizoen gemakkelijk ingesteld worden door de externe controller. Dit betekent dat wanneer het vijverleven in de lente en zomer floreert en er meer waterverplaatsing van de vijverpomp wordt verwacht, de Blue Eco voor een optimale waterflow zorgt. Gedurende de koudere maanden kan de flow worden teruggezet, waardoor energie wordt bespaard. In vergelijking met andere vijverpompen werken Blue Eco pompen geruisloos en trillingvrij, wat stress bij de vissen voorkomt.

Zwemvijvers & Biopools

Steeds meer mensen kiezen voor de natuurlijke schoonheid van een zwemvijver. Heerlijk om in te zwemmen, maar ook het gehele jaar mooi om naar te kijken. Door jarenlange ervaring in de vijverbranche, gecombineerd met inzichten uit de zwembadbranche, is Blue Eco de meest gebruikte pomp voor zwemvijvers. De energiezuinige Blue Eco pompen hebben een volledig instelbare flow en verbruiken tot 50% minder energie. De pompen zijn niet alleen voordelig voor uw energierekening, maar ze dragen ook bij aan CO₂ reductie wat goed is voor het milieu. De pompen zijn zowel in de zwemvijver als buiten de zwemvijver (in de filterput) te plaatsen*. De pompen zijn gemakkelijk in vermogen in te stellen via een externe controller. Dit betekent dat wanneer het mooi weer is en de zwemvijver vaker gebruikt wordt, u de waterflow gemakkelijk versnelt. Tijdens de koudere periodes, wanneer de zwemvijver niet wordt gebruikt om in te zwemmen maar het water wel helder moet zijn, wordt de flow teruggezet. Dit bespaart in vergelijking met een zwembadpomp veel energie(kosten).

*Als de pomp in de zwemvijver wordt geplaatst mag deze alleen aan staan als er niet wordt gezwommen. Als de pomp in de filterput wordt geplaatst mag deze aan staan als er gezwommen wordt.

Aquacultuur

Bij het ontwikkelen van productiesystemen voor de aquacultuur, wilt u optimale omstandigheden creëren voor een optimale gezondheid en groei van de vissen. Dit gaat gepaard met een minimaal risico, onderhoud en kosten. Een optimale waterflow in de tanks is daarom van groot belang. Hiervoor moet de techniek voor de viskweek in gesloten systemen optimaal zijn ingericht. Dit komt ten goede aan de gezondheid van de vissen, omdat risico’s van stress, ziekte en zelfs vissterfte worden vermeden. Blue Eco pompen zijn daarom ideale pompen om water optimaal te verplaatsen binnen de gesloten vistanks, in combinatie met een laag energieverbruik. De pompen werken geruisloos, waardoor u geen overbodige geluidshinder ervaart in de visproductie. Daarnaast werken Blue Eco pompen trillingvrij, zodat de vissen hier geen last van ondervinden.

Beeklopen & watervallen

Een waterval of beekloop in uw tuin straalt rust en ontspanning uit. De hoge opvoerhoogte van de Blue Eco pompen maken het mogelijk op een energiezuinige manier water vanuit het filtersysteem naar hoger gelegen secties van een tuin te pompen. Hierdoor is gemakkelijk een waterval of beekloop te creëren. Een beekloop of waterval mondt vaak uit in een vijver, maar dit is niet noodzakelijk. De hoeveelheid water en de stroomsnelheid van de waterval of beekloop kan gemakkelijk worden ingesteld middels de controller. Hierdoor kunt u de beekloop of waterval helemaal naar uw wensen instellen.

Aquaria

Een aquariumpomp is nodig voor het circuleren van water in een aquarium. De pompen zorgen voor filtratie en stroming voor een gezond aquariumleven. Blue Eco pompen worden vanwege hun capaciteiten in combinatie met het lage stroomverbruik voornamelijk voor grote aquaria en showbassins ingezet. De pompen zijn zoutwaterbestendig, waardoor de pompen ook in zoutwateraquaria worden toegepast.

RickToepassingen